Monday, June 20, 2016

ඩෝනට්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:
පාන් පිටි 200g
යීස්ට් 5g
බිත්තර 1
සීනී තේ හැදි 1
බටර් මේස හැදි 1
මද රස්නේ කිරි 100 ml
ලුනු
සාදන ක්‍රමය:
මුලින්ම පිටි භාජනයකට දමා එයට යීස්ට් ,සීනි, බටර් ,දමා කලවම් කර ගන්න.
එයට ගසා ගත් බිත්තරය, ලුනු එකතු කරන්න.දැන් එයට මද රස්නේ කිරි ටික ටික එකතු කරමින් අනා ගන්න. අතේ නොඇලෙන පදම එන තෙක් විනාඩි 10 ක් විතර.
ඩෝ එක පැයක් පමන පිපෙන්න‍ට තබා ගන්න. පසුව එය පිටි ඉස ගත් මතු පිටක තබා රෝලින් පින් එකකින් හෝ අතින් තුනී කර ගන්න.( අගල් 1/2 විතර ගනකමට)
පසුව තුනී කර ගත් ඩෝ එක මත වීදුරැවකින් හෝ ඩෝනට් කටර් එකකින් රවුම් කපා ගන්න. ඒ මැද පොඩි රවුමක් කපා ගන්න. ( මම පොඩි බෝතල් මුඩියක් ගත්තේ)
ඒ කපා ගත් ටික පැය 1/2 විතර පිපෙන්නට තබා ගැඹුරැ තෙලේ බැද ගන්න. ( මද රස්නෙන්)
පසුව දියකර ගත් චොකලට් මත ඩෝනට් දමා හැඩ කර ගන්න.

No comments:

Post a Comment